Burgemeester van Menen dringt aan op camera’s bij grensovergang Rekkem

Martine Fournier (r). © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De burgemeester van Menen, Martine Fournier (CD&V), hoopt dat er in de nasleep van de aanslagen in Parijs werk wordt gemaakt van slimme camera’s aan de grensovergang met Frankrijk. Dat zei ze zaterdag in een reactie op de maatregel van de Franse president François Hollande om de grenzen te sluiten.

“We kunnen vanuit onze stad en onze lokale politiediensten op dit moment weinig doen. Het is wachten op instructies. We mogen geen paniek zaaien maar zijn uiteraard alert. Aan alle kleine grensovergangen met Frankrijk hebben wij camera’s hangen, die we controleren, maar aan de autosnelweg E17, daar gaapt een groot gat en kan iedereen ongecontroleerd de grens over”, aldus Martine Fournier, die al langer aandringt om ook daar gebruik te maken van slimme camera’s.

“We hebben wel mobiele nummerplaatherkenners, maar die zitten bij de lokale politie. Er is nog geen concreet initiatief vanuit het Agentschap Wegen en Verkeer om een zogenaamde ANPR-camera aan de grenspost te plaatsen”, vult West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé aan. In West-Vlaanderen is er onder impuls van de gouverneur een cameraschild opgetrokken tegen onder meer grenscriminaliteit dat de jongste maanden vruchten afwierp. Maar de grensovergang aan de autosnelweg E17 blijft een blinde vlek.

(Belga – foto a-RN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier