Burgemeester van Gistel Bart Halewyck op toneelscène terwijl stemmen geteld worden

25/05/14 om 19:53 - Bijgewerkt om 19:53

Bron: Kw

Terwijl de stembureaus sloten en het tellen kon beginnen, hees de Gistelse burgemeester Bart Halewyck, 12de op de lijst voor de Kamer voor CD&V, zich voor de laatste keer in zijn toneelkostuum voor de rol van Philemon, een Waals officier.

Burgemeester van Gistel Bart Halewyck op toneelscène terwijl stemmen geteld worden

Deze namiddag vond de zesde en laatste voorstelling van de theaterwandeling Frontzicht van het plaatselijke toneelgezelschap Gulden Toren Gistel plaats. Een theaterwandeling met zes scènes. Wat ging er tijdens het spelen om bij de burgemeester-acteur-kandidaat op een lijst? "Ik was gewoon bezig met mijn rol, maar tussen de scènes hebben we de eerste uitslagen wel gevolgd. We hebben ook serieus wat gepolitiekt met de jongere spelers. Ik ben blij dat CD&V het in West-Vlaanderen goed gedaan heeft. Voor zover ik weet - rond 18.30 uur, red. - heeft CD&V de beoogde 20 % in West-Vlaanderen gehaald, maar in Antwerpen ziet het er minder rooskleurig uit. Ik volg het op de voet, maar of ik vanavond nog naar het Fabriekspand in Roeselare ga? Misschien. Het is onze laatste voorstelling, we moeten de boel hier ook nog allemaal opkuisen en ik wil de collega's er niet alleen mee opzadelen. Bovendien, er zal hier ook nog met de toneelgroep een afterpary volgen en dat wil ik nu ook weer niet missen. Het is jammer dat het gedaan is, en verkiezingen of niet, het was veel te fijn, om zomaar bruusk weg te lopen. Maar ik volg de uitslagen beslist op de voet."(MV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!