Burgemeester Spiere-Helkijn krijgt met TeAm+ nieuwe uitdager

Schepen Rik Vandevenne wordt genoemd als een van de toppers van TeAm+. © EVS
Redactie KW

Het ziet er naar uit dat de gemeenteraadsverkiezingen in Spiere-Helkijn toch enige spanning met zich zullen meebrengen. Nadat Vincent Devos van Aspirant eerder bekend maakte dat hij aan een volledige lijst werkt, werpt ook de nieuwe partij TeAm+ zich op als uitdager van burgemeester Walraet. TeAm+ zou zelfs partijgenoten van de burgemeester naar zich toe kunnen trekken.

“Met plezier kondigen we aan dat de nieuwe gemeentelijke partij TeAm+ zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Spiere-Helkijn. En dat met een volledige lijst.”

Joris Blontrock, die naar alle waarschijnlijk als lijsttrekker zal fungeren, klinkt ambitieus. “De voorbije maanden hebben we hard gewerkt aan een nieuwe ploeg, een lokale en onafhankelijke partij. TeAm+ staat in de eerste plaats voor een ploeg mensen met een positieve en toekomstgerichte visie. De ‘+’ in de lijstnaam benadrukt onze inzet voor een positief project in de gemeente. Wij dragen inspraak, samenwerking en communicatie met de bevolking van Spiere-Helkijn hoog in het vaandel.”

De nieuwe uitdager van burgemeester Dirk Walraet (Lijst Burgemeester) focust naar eigen zeggen op vier kernpunten: verkeersveiligheid en mobiliteit, zorg voor ieders toekomst, een landelijk Spiere-Helkijn en een nieuw en open beleid. “Onze lijstsamenstelling weerspiegelt de mooie diversiteit in onze gemeente“, klinkt het nog.

Op de lijst zullen zowel kandidaten staan met politieke ervaring als nieuwe, geëngageerde gezichten. Naar verluidt vist TeAm+ in het team van de zittende burgemeester. Zo wordt onder meer schepen Rik Vandevenne genoemd als topfiguur. “We stellen iedereen officieel voor in de loop van volgende week”, besluit Blontrock.