Burgemeester Renaat Landuyt schrijft ‘Brief aan de Bruggelingen’

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

De Brugse burgemeester pakt na anderhalf jaar sjerp dragen uit met een boekje.

‘Brief aan de Bruggelingen’ is voorlopig gedrukt op 1.500 exemplaren en ligt vanaf maandag gratis in enkele Brugse boekhandels. Het is het vervolg op Landuyts vorig boekje ‘Met Goesting’, dat twee jaar geleden geschreven werd. Met die publicatie wil de burgemeester naar eigen zeggen duidelijkheid verschaffen over zijn beleidsvisie voor Brugge.

Stad en zeehaven samen

De twee meest opvallende beleidslijnen zijn ten eerste dat hij Brugge noordwaarts verder wil ontwikkelen zodat stad en zeehaven een worden. De realisatie van een onthaalgebouw voor cruisetoeristen met cultureel erfgoed depot aan de oude vismijn moet hiervan een eerste concreet voorbeeld van zijn. Ten tweede wil hij van Brugge de kleinste wereldstad maken met onder meer een vooruitstrevend mobiliteitsbeleid waarin de fiets centraal staat. Daarbij wordt de geplande herinrichting van de Geldmuntstraat een echte testcase. “Na de parlementsverkiezingen komt er relatieve rust en krijgen wij 4,5 jaar de tijd om ons beleid effectief uit te voeren”, luidt het.

Dossiers geblokkeerd

Tenslotte stelt de brugse burgemeester dat enkele grote dossiers gedeblokkeerd zijn omdat coalitiepartners CD&V en SP.A het eens zijn geworden : het voetbalstadion. de Beurshal en de Cactus muziekclub. Nu wil Landuyt nog zijn stadspersoneel overtuigen dat hij meer wil delegeren en de stadsdiensten meer verantwoordelijkheid wil geven.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier