Burgemeester Mesen verliest 19 kilo in vijf weken met Bart De Wever-dieet

Een fel vermagerde burgemeester Sandy Evrard bij de CADO, dat op 19 oktober de deuren opent. © (Foto TOGH)
Redactie KW

Op de gemeenteraad in Mesen van donderdagavond viel er weinig nieuws te noteren, wel zag burgemeester Sandy Evrard (MLM) er opvallend scherper uit dan voor de zomervakantie.

In een goeie twintig minuten waren alle punten op de dagorde van de gemeenteraad in Mesen erdoor gejaagd. Vermelden waard is de parkeerplaats voor mindervaliden die er komt in de Steenstraat ter hoogte van huisnummer 24, waar een zwaar zorgbehoevende persoon woont.

De gemeenteraad keurde ook de heffing goed van een borgsom van 500 euro bij de afgifte van een stedenbouwkundige vergunning. “Soms zijn er zware beschadigingen aan het openbaar domein als gevolg van bouwwerken”, legde burgemeester Sandy Evrard (MLM) uit. “Vandaar dat we besloten om voortaan een waarborg te vragen. Als er geen schade is krijgen de personen of aannemers uiteraard het bedrag integraal terug.”

Enig oppositielid Kristof Veramme (MDM) vroeg hoe er zal gecontroleerd worden. “De ambtenaar zal voor de werken foto’s nemen en dan de toestand van het openbaar domein na de werken vergelijken met wat er op de foto’s staat”, antwoordde Sandy Evrard.

Opvallend was dat burgemeester Sandy Evrard er wat scherper uitzag dan op de vorige gemeenteraad van juli. “Ik ben bezig met een heel intens dieet“, wist de burgemeester na de gemeenteraad te vertellen. “Het is het zogenaamde Bart De Wever-dieet: geen alcohol, geen pasta, geen vis, geen vlees… Wel veel groenten en sapjes. Ik begon op 23 augustus en ben ondertussen al 19 kilo afgevallen. Mijn streefdoel is om 35 kilo te verliezen, dan zal ik onder de 100 kilo eindigen.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier