Burgemeester Marc Vanden Bussche van Koksijde stopt met nationale politiek

Redactie KW

Uittredend Vlaams Parlementslid Marc Vanden Bussche is geen kandidaat meer voor de aanstaande verkiezingen en haalt bovendien uit naar de West-Vlaamse Open Vld.

Marc Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde wilde graag de derde plaats op de lijst voor het Vlaamse Parlement. Maar lijsttrekker Bart Tommelein had het meer voor de jongere kandidaat Francesco Vanderjeugd uit Staden, de jongste burgemeester van het land en één van de paradepaardjes van de liberale partij in onze provincie. Vanden Bussche houdt het nu voor bekeken. “Ik trek mij terug achter de Hoge Blekker en zeg de nationale politiek vaarwel. Ik blijf verder burgemeester van mijn geliefde gemeente Koksijde”, zegt hij.

Ook schepen Stephanie Anseeuw, naar voren geschoven als tussenoplossing, stelt zich geen kandidaat in mei.

Voorzitter Ives Feys van de Open VLD-afdeling van Koksijde onderlijnt dat zijn groep de sterkste Open VLD-afdeling van West-Vlaanderen is. “Koksijde heeft daarenboven de oudste bevolking van Vlaanderen en een senior parlementslid kan dan ook niet op zijn ouderdom worden afgerekend.”

De lokale afdeling haalt ook naar Bart Tommelein persoonlijk uit : “Sticht geen ruzie in onze afdeling en stop met spelletjes spelen”, klinkt het in een bericht op de website.

(IN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier