Burgemeester Leopold Lippens reageert na operatie: “Ik ben in topvorm”

© MM
Redactie KW

“Aan alle inwoners van Knokke-Heist: ik ben in topvorm!” Met die boodschap maakt graaf Leopold Lippens (76) een einde aan de speculaties alsof hij opnieuw zware gezondheidsproblemen zou hebben. Lippens bevestigt wél dat hij eind vorige week een hartoperatie onderging. “De dokters hebben een pacemaker geplaatst om het ritme van mijn hart op peil te houden. Een geplande ingreep”, zegt de burgervader, die enige tijd buiten strijd zal zijn.

Met een selfie – ook op zijn 76ste probeert de graaf modern te zijn – toont Leopold Lippens (Gemeentebelangen) dat hij ook na de ingreep nog steeds scherp staat. “Het was een routineoperatie”, vertelt Lippens vanuit zijn ziekenzetel. “De dokters in het AZ Sint-Jan in Brugge hebben werkelijk fantastisch werk geleverd. Binnen enkele dagen hoop ik de draad terug op te pikken. Of ik niet stilaan versleten ben? Helemaal niet! Ik ben gezonder dan voordien.”

Of deze ingreep niet het ideale moment zou zijn om te stoppen? Neen, geen sprake van

De burgemeester stuurde de boodschap van zijn operatie zelf de wereld in nadat in zijn Knokke-Heist speculaties waren ontstaan alsof Lippens opnieuw met zware gezondheidsproblemen zou kampen. In 2015 onderging hij al een ingreep aan zijn hart. “Maar van grote problemen is nu zeker geen sprake“, stelt de graaf de inwoners gerust.

Pacemaker

Heel concreet plantten chirurgen afgelopen donderdag een pacemaker in bij de ondertussen 76-jarige burgemeester. De ingreep verliep vlekkeloos. Na twee dagen mocht Lippens het ziekenhuis al verlaten. “Sindsdien zit ik thuis. Werken zit er op dit moment nog niet in”, zegt hij zelf. “Al hoop ik toch dat het niet meer te lang zal duren. In het beste geval ben ik binnen enkele dagen opnieuw paraat. In de tussentijd probeer ik alles vanop een afstand op te volgen. Toch fantastisch eigenlijk wat allemaal mogelijk is met de moderne technologieën. Ik hoef bijna niks te missen.”

In de tussentijd neemt eerste schepen Piet Degroote (Gemeentebelangen) de rol van waarnemend burgemeester op zich. “Ik ben ervan overtuigd dat de gemeente in veilige handen is bij Piet. Of deze ingreep niet het ideale moment zou zijn om te stoppen? Neen, geen sprake van. Volgens de dokters kan deze pacemaker dertig jaar mee. Ideaal dus om de ambitie om tot mijn 106de burgemeester te blijven waar te maken”, lacht de graaf.

Lijsttrekker

Met deze uitspraken drukt Lippens – onafgebroken burgemeester sinds 1979 – alle insinuaties de kop in met het oog op de volgende verkiezingen. “Ik was, ben en blijf de lijstrekker in 2018. Daar bestaat geen enkele twijfel over. Aan alle inwoners van Knokke-Heist: ik ben in betere vorm dan voorheen. Het leiden van de gemeente zal nóg beter verlopen dan voor de operatie.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier