Burgemeester introduceert ‘zevensprong’ van Mesen op gemeenteraad

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad van maandagavond introduceerde burgemeester Sandy Evrard (MLM) de ‘zevensprong’, zeven nieuwe ontmoetingssites in Mesen die een lus zullen vormen.

De laatste gemeenteraad van het jaar was een goed gevulde. Maar liefst 25 punten stonden op de agenda, een unicum in het kleinste stadje van België.

De stad gaat een lening aan van 200.000 euro. “Dat is nodig om de zevensprong van Mesen te realiseren”, aldus burgemeester Sandy Evrard (MLM). “We willen zeven nieuwe ontmoetingssites maken die een lus in Mesen vormen en die niets met het oorlogstoerisme te maken hebben. Het gaat onder meer om het kerkhof dat gerenoveerd wordt: er komt een urnenveld en een afscheidsruimte.”

Geen subsidies, geen zevensprong

Ook de aankoop van een perceel grond tussen de Slijpstraat en de Vredestraat kadert in die ‘zevensprong’. “Momenteel moeten de mensen van de nieuwe wijk in de Vredestraat een omweg maken om naar het centrum te komen. Sommigen durven zelfs de kortere weg door het kerkhof te nemen met de fiets of de bromfiets. Dat willen we aanpakken door een doorsteek te creëren via de Slijpstraat ter hoogte van het huis van de OCMW-voorzitter (Guy Tancré, red.).”

Verder behoren ook een klein speelpleintje in de Vredestraat, het speelplein op de Markt, het ontmoetingscentrum van OCMW en de kerkomgeving tot de zevensprong. “Door een lening aan te gaan, maken we dit jaar nog het nodige budget vrij, in de overtuiging dat we ook nog subsidies kunnen verwerven. Als dat niet lukt gaan de werken niet door, want Mesen kan dat niet alleen betalen.”

(TOGH – Foto TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier