Burgemeester Ingelmunster belooft een maand lang geen alcohol te drinken

Redactie KW

Er zal ook bekeken worden of er eventueel in groep kan worden deelgenomen aan de actie ‘Tournée Minérale’.

De voorlaatste gemeenteraad van het jaar liep in Ingelmunster als een trein. De 13 agendapunten werden in amper 25 minuten afgerond. Zowel het OCMW als de Kerkfabriek leggen positieve budgettaire resultaten voor. De dotaties aan de hulpverlenings- en politiezone voor 2017 zijn vastgelegd. Enkele mandaten en agenda’s voor verschillende raden werden goedgekeurd. De oppositie bood geen weerwerk.

Raadslid Filip Blanckaert (CD&V) wierp het actieplan Tournée Minérale op in een extra punt. Hij riep op om ook deel te nemen aan de nationale actie, waarbij iedereen wordt aangemoedigd om in februari 2017 een maand lang geen alcohol te drinken. “Waarom vormen we geen groep met de gemeenteraad bijvoorbeeld?”, stelde Blanckaert voor. Naast individueel kan men namelijk ook als groep deelnemen. “We kunnen een groep Ingelmunster inschrijven en zien hoeveel mensen uit onze gemeente we warm kunnen maken voor de actie.”

Burgemeester Kurt Windels (De Brug) stelde zich bereid om zelf een maand lang alcohol af te zweren en zal het aanmaken van een werkgroep voorleggen aan het schepencollege. (SD)

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier