Burgemeester Francesco Vanderjeugd werkt een dag lang op landbouwbedrijf

© Foto PVH
Redactie KW

De Stadense burgemeester Francesco Vanderjeugd hielp een dag lang op een landbouwbedrijf in zijn thuisgemeente. In het Vlaams Parlement is hij commissaris voor landbouw, platteland en visserij en wil zo de sector beter leren kennen.

Een hele dag lang stak Francesco Vanderjeugd (Open VLD) met de glimlach een handje toe op het landbouwbedrijf van Patrick Devolder en Cindy Vandewaeter uit Staden. “Deze ochtend heb ik samen met de zaakvoerders prei gewassen en klaargemaakt voor de verkoop en ‘s namiddags hielp ik mee prei uitrijden en leerde ik hoe je bloemkolen kuist”, legt Francesco Vanderjeugd uit.

Burgemeester Francesco Vanderjeugd had het naar zijn zin op het preiveld.
© Foto PVH

De inleefdag kaderde in zijn functie als commissaris voor landbouw, platteland en visserij bij het Vlaams Parlement. “In Brussel debatteren over hoe we deze sector kunnen verbeteren en daarom wilde ik eens met mijn beide voeten in de leefwereld van Cindy en Patrick staan. En eerlijk: mijn respect voor mensen als hen is alleen maar gegroeid. Elke dag opnieuw moeten ze het beste van zichzelf geven om kwaliteitsvolle producten af te leveren en dan nog zijn ze niet zeker van een goeie prijs. Dit is een zeer arbeidsintensieve job en verdient zeker meer waardering.”

Burgemeester Francesco Vanderjeugd werkt een dag lang op landbouwbedrijf

V.l.n.r. Patrick Devolder, Cindy Vandewaeter, Francesco Vanderjeugd en Kamil Sieczka.
© Foto PVH

Patrick en Cindy waren vol lof over hun tijdelijke arbeidskracht. “Je ziet dat er pit in onze burgemeester zit”, klinkt het. “Hij leert zeer snel bij. Als hij ooit zijn burgemeesterssjerp aan de haak hangt en een carrière in de landbouw ambieert, is Francesco altijd welkom”, glimlachen ze.

(PVH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier