Burgemeester Bert Maertens over Filip Motte : “Een man met een missie en een doel in de politiek”

© Frank Meurisse
Redactie KW

Izegem heeft woensdagochtend het overlijden vernomen van schepen Filip Motte. Hij overleefde in de vroege ochtend een treinongeval niet.

“Met grote verbijstering hebben wij het plotse overlijden van onze N-VA-schepen en vooral goede vriend Filip Motte vernomen. De verslagenheid bij mezelf, de schepenen, de stadsdiensten en het N-VA-afdelingsbestuur is enorm”, aldus burgemeester Bert Maertens (N-VA) “Filip was niet alleen een uitstekend en gewaardeerde schepen van de stad, een man met een missie en een doel in de politiek, een man met erg veel vakkennis, daadkracht en een vaste ambitie om de stad goed en zuinig te besturen. Hij was bovenal een bij zijn medewerkers geliefde schepen, een beste collega, en fantastische teamspeler en een goeie vriend.”

“De gedachten zijn nu in de eerste plaats bij de familie en vrienden van Filip”, klinkt het. Izegem wil er dan ook alles aan doen om hen de komende tijd te ondersteunen.

Het stadsbestuur en N-VA vragen terughoudendheid in deze zaak. Zij wensen dan ook niet verder te communiceren. Over de precieze omstandigheden van het ongeval dat plaats vond omstreeks 06.00 woensdagochtend is nog niet veel geweten.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier