Budget OCMW Oudenburg blijft heikel punt op gemeenteraad

Redactie KW

Ook op de gemeenteraadszitting van donderdagavond bleef het budget voor het OCMW van Oudenburg voer voor discussie.

Er stonden slechts vier punten op de agenda, maar de oppositie had zo veel vragen klaar, dat de zitting uiteindelijk uitliep tot 22 uur. Zoals verwacht peilde Stefaan Reynaert (Open VLD) naar de stand van zaken tussen stadsbestuur en OCMW. “We zijn intussen een maand verder sinds het OCMW-budget door deze meerderheid werd afgekeurd. Deze situatie gaat van historisch naar hilarisch. Heeft de schepen van Financiën intussen iets ondernomen om deze impasse te beëindigen?”, wou het raadslid weten.

“Niets ondernomen en dat zal ook niet gebeuren”

Schepen Myriam Maes (SP.A) antwoordde dat er niets is ondernomen en dat ook niet zal gebeuren, aangezien de stad het toegekende budget niet meer kan verhogen. Het blijft nu wachten op de uitspraak van de hogere overheid, want het OCMW, na een ja van de hele raad, diende bezwaar in tegen de beslissing van het stadsbestuur.

Bij de start van de gemeenteraad wees Anthony Dumarey (Open VLD) op de niet correcte weergave van het gevoerde debat omtrent de OCMW-toelage in het verslag van de vorige gemeenteraad. De secretaris zou dit aanpassen. Open VLD onthield zich dan ook bij de stemming om het verslag goed te keuren.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier