Bruggeling Tom De Meester wordt nieuwe Nederlandstalige woordvoerder van de PVDA

Redactie KW

Tom De Meester, het gezicht van de strijd tegen de Turteltaks, wordt de nieuwe Nederlandstalige woordvoerder van de PVDA. “Een partij in volle groei heeft een sterk team nodig”, zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens.

Tom De Meester is lid van het nationale partijbureau van de PVDA en werd door de nationale raad van de partij verkozen als nieuwe Nederlandstalige woordvoerder, naast voorzitter Peter Mertens. Tom De Meester is bij het brede publiek vooral bekend door zijn volgehouden strijd tegen de dure energiefactuur. Hij bedacht de naam Turteltaks voor de Vlaamse energieheffing en hij trok de campagne die leidde tot de vernietiging van de Turteltaks. Hij is auteur van het boek ‘Opgelicht. De energiezwendel van Electrabel & co’ en samen met PVDA-voorzitter Peter Mertens en 20.000 verontwaardigde consumenten spande hij met succes een proces in tegen de Turteltaks voor het Grondwettelijk Hof.

Net zoals veel andere Gentenaars heeft Tom De Meester … West-Vlaamse (Brugse) roots. “Ik hou van het rebelse van de stad, van de mentaliteit van ‘nie neute en nie pleuje’“, liet De Meester in een interview optekenen. “Toch merk ik dat ook in Gent de kloof dieper wordt tussen de middenklasse en het deel van de bevolking dat in de kou blijft staan. Misschien verklaart dat de groeiende populariteit van PVDA. Mensen pikken dat niet langer. En we voelen dat niet alleen op straat. Ook de boze reacties van het schepencollege, als wij het hebben over betaalbaar wonen, tonen aan dat we meetellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier