Brugge zet voor het eerst in stadsbudget geld opzij voor voetbalstadionplannen

Voor de ombouw van Jan Breydel tot kleiner voetbalstadion en multifunctionele site wordt een openbare aanbesteding uitgeschreven © Foto BHB
Redactie KW

Het gaat slechts om en symbolisch bedrag van 2 miljoen euro als opstartkosten.

Het stadsbudget voor 2016 voorziet voor het eerst een concrete som geld voor het Brugs stadiondossier. Dat was de voorbije jaren niet het geval, hoewel de stadionplannen nu al tien jaar aanslepen. Het gaat slechts om en symbolisch bedrag van 2 miljoen euro als opstartkosten. “Uiteraard zal dit dubbel project ons als stad uiteindelijk meer kosten. Maar we willen met dit symbolisch bedrag aantonen dat het ons ernst is met de nieuwe stadions van Club en Cercle“, zegt financiënschepen Boudewijn Laloo.

“Voor de ombouw van Jan Breydel tot kleiner voetbalstadion en multifunctionele site zullen wij een openbare aanbesteding uitschrijven, zodat een immobiliënbureau een concreet plan kan uitwerken. Het wordt een stadsstadion dat Cercle zal huren, maar waar ook andere sporten en activiteiten zullen plaatsvinden, naast woonfuncties. We investeren 8 à 10 miljoen euro in de Xaverianen-site in Sint-Michiels, Sint-Andries heeft recht op iets gelijkaardigs. Wat het dossier van Club betreft, zullen wij landbouwgronden in Sint-Pieters aankopen en dan in concessie geven. We zoeken de beste formule.”

Dinsdag wordt het stadsbudget voor 2016 en het gewijzigd meerjarenplan ter goedkeuring aan de Brugse gemeenteraad voorgelegd. Financiënschepen Laloo pakt uit met een sluitend budget. De stadsschuld bedraagt 1.000 euuro per Bruggeling. “Dat is weinig in vergelijking met andere steden, die het dubbele aan schulden per inwoner hebben.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier