Broer en zus Goes leiden CD&V in Zedelgem

Redactie KW

Een broer en een zus leiden in Zedelgem de CD&V. Matthias Goes (25) is voorzitter van CD&V Zedelgem, terwijl zus Ellen (27) voorzitster is van Jong CD&V. Beiden hebben een masterdiploma politieke wetenschappen op zak.

“Ik verzamelde alle verkiezingsdrukwerk van de gemeenteraadsverkiezingen. Zo is de interesse gegroeid”, licht Matthias toe. “Ik wilde graag aansluiten bij de CD&V en na een telefoontje met toenmalig voorzitter Luc Waeghe werd ik op mijn zeventiende lid van Jong CD&V. Vijf jaar geleden volgde ik Bart De Smidt op als voorzitter van de jongerenpartij.”

“Toen Matthias voorzitter werd, sloot ik me ook aan”, vult zus Ellen aan. “De keuze voor CD&V als politieke partij lag voor de hand. Van thuis uit waren we altijd al CD&V getint.”

Meer kleur in CD&V brengen

“Bedoeling is om ons nog meer en beter te profileren”, vertelt Ellen over Jong CD&V. “We willen de werking verder uitbouwen en meer in het straatbeeld opduiken. Volgens ons is CD&V te grijs. We willen er meer kleur in brengen. We denken onder meer aan een actie ‘Veilig naar school’. Onze kern telt 14 actieve leden, maar iedereen is welkom.”

Broer Matthias legt dan weer de doelstellingen van de CD&V uit. “Zaak is om het programma uit te voeren en om als één groep beleid te blijven voeren. Wie de burgemeesterssjerp draagt, doet er niet toe. Samen sterk in moeilijke tijden lijkt me een passende slogan. We gaan voor meer openheid in de fractie en in de vergaderingen. Ook de CD&V moet meer naar buiten komen: als kartel, maar zeker ook als CD&V.” (DL)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Torhout en Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier