Bredene neemt groenzones De Gelukkige Haard over

Redactie KW

Na het onderhoud van de groenzones van sociale huisvestingsmaatschappij De Oostendse Haard neemt het gemeentebestuur nu ook die van De Gelukkige Haard over. Een besparing van 200 euro per jaar voor de huurders.

“Het gemeentebestuur doet met zijn gemeentelijke Groendienst en met behulp van zijn groenondernemer maximale inspanningen om het vele groen in Bredene te onderhouden. Alle groen valt op vandaag echter niet onder de verantwoordelijkheid van de gemeente”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit. “Zo is de Vlaamse overheid verantwoordelijk voor het onderhoud van de beplanting langs gewestwegen en in de duinen. Het meeste groen in de sociale woonwijken viel tot voor kort dan weer onder de verantwoordelijkheid van de sociale woningmaatschappijen. Het gevolg was dat de kosten ervan door de huurders dienden gedragen.”

Het gemeentebestuur was vragende partij om het beheer van het openbare groen in de sociale woonwijken op zich te nemen. “Dit leidde eerder al tot concrete afspraken rond de overdracht van de groenzones van De Oostendse Haard”, aldus nog Steve Vandenberghe.

Sociale onrechtvaardigheid

Ook De Gelukkige Haard heeft zich inmiddels akkoord verklaard om zijn groenzones over te dragen aan het gemeentebestuur dat vanaf nu instaat voor het onderhoud. Het gaat concreet om het groen in de Merelstraat, Roodborstjeserf, Pimpelmezenstraat, Goudvinkenstraat en Karekietenerf. Tot 1 mei gebeurde het onderhoud van het openbare groen in deze straten nog door De Gelukkige Haard zelf. De sociale verhuurmaatschappij rekende de kosten ervan door aan de huurders. “Een sociale onrechtvaardigheid waaraan Bredene door de overdracht van de gronden aan het gemeentebestuur nu een einde maakt”, meent de burgemeester.

Door de overname van de groenzones door het gemeentebestuur zullen zowat 120 huurders van De Gelukkige Haard nagenoeg 200 euro per jaar besparen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier