Brecht Warnez wordt schepen in Wingene na ontslag van Katrien Delodder

Katrien Delodder. © CD&V Wingene
Redactie KW

Met ingang van 1 september neemt schepen Katrien Delodder in Wingene ontslag.

Volgens de afspraken gemaakt bij de verkiezingen van 2012 binnen CD&V, zal ze opgevolgd worden door Brecht Warnez in de gemeenteraad van 5 oktober. Dat meldt burgemeester Hendrik Verkest. “Mag ik me even voorstellen? Ik ben Katrien Delodder, 57 jaar, getrouwd, mama van vier kinderen, oma van tien kleinkinderen, schepen van Leefmilieu, Wonen, Toerisme en Jubilea, onderwijzeres in het eerste leerjaar en lid van een aantal verenigingen”, meldt de schepen in een persoonlijk schrijven aan de vooravond van de start van het nieuwe schooljaar.

“Een samenloop van omstandigheden zorgde ervoor dat ik even naar mijn eigen leven keek en de balans opmaakte van mijn levensstijl. Dat resulteerde in het besluit het wat rustiger aan te doen. Dat betekent dat ik moet kiezen en schrappen”, klinkt het.

“Zekerheid ligt in de handen van de kiezer”

“Ik legde mijn twee jobs in de weegschaal om te weten waarmee ik verder zou gaan. Lesgeven doe ik bijzonder graag, het is mijn roeping. Als vastbenoemde leerkracht geeft dat me ook de zekerheid dat ik dat kan blijven doen tot mijn pensioenleeftijd. Mijn schepenambt gaf me veel voldoening. Ik leerde heel wat mensen kennen en de job is heel gevarieerd, maar biedt me geen zekerheid. Dat ligt in de handen van de kiezer”, aldus de schepen.

“Sommigen zijn bezorgd over mijn keuze en benoemen ze als een definitieve exit. Ik blijf geloven in de politiek, in de hele ploeg waarmee ik mocht samenwerken. Ik blijf hen volgen en steunen. In 2018 gaan we weer volop de verkiezingsstrijd aan. Ik geloof in de toekomst en ik vertrouw op de kiezer. Niemand hoeft mijn keuze te begrijpen, ik hoop wel op respect“, aldus nog Katrien Delodder.

“Een donderslag bij heldere hemel”

Eerste reactie van de toekomstige schepen Brecht Warnez (27): “Het ontslag van Katrien kwam voor mij ook als een donderslag bij heldere hemel, ondanks de warme temperaturen. Ik hoop dat ik Katrien waardig zal kunnen opvolgen. Ik heb nu een maand tot de gemeenteraad mij voordraagt als nieuwe schepen. Het is aan mij om me in die maand in te werken in alle dossiers. Ik heb gelukkig altijd heel dicht bij Katrien gestaan en zij heeft het altijd erg goed gedaan als schepen, dus dat komt zeker in orde.”

(MF/LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier