Brecht Vermeulen (N-VA): "Wist dat we los over de 30 procent zouden gaan"

25/05/14 om 20:40 - Bijgewerkt om 20:40

Bron: Kw

Brecht Vermeulen (N-VA) uit Roeselare deed het niet onaardig als relatief onbekende lijsttrekker voor de Kamer. Federaal halen ze momenteel ongeveer 28 procent, in het Vlaams parlement eindigen ze ruim boven de 30 procent. "Dat we over heel de provincie zo goed zouden scoren, heeft me wel verrast", vertelt hij.

Brecht Vermeulen (N-VA): "Wist dat we los over de 30 procent zouden gaan"

Brecht bij de stemming zondagvoormiddag, duidelijk vol zelfvertrouwen. (Foto SB) © STEFAAN BEEL

Brecht Vermeulen stond zondagavond mee te pronken op het podium naast Bart De Wever in co. In West-Vlaanderen halen ze voor de Kamer ongeveer 28 procent. "Euforie moet kunnen, maar ik beland graag met de voetjes op de grond", vertelt Brecht Vermeulen in een eerste reactie. "Met dat resultaat zijn we meer dan tevreden. Zeker na de peilingen van de laatste weken, waarbij we toch van alle kanten wat tegengas kregen. Nog maar eens is bewezen dat we die peilingen met een korreltje zout moeten nemen."

"Dat we in de regio Roeselare vlot over de 30 procent gaan, dat is voor mij geen verrassing. Dat kon ik vooraf met zekerheid voorspellen. Ik merkte het de afgelopen weken genoeg aan de reacties in de straat. De mensen pikken het niet dat er bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen gekozen werd voor een samenwerking van CD&V met SP.A en Groen en dat wij werden genegeerd."

"Dat we het in de rest van de provincie ook zo goed zouden doen, dat verbaast me lichtjes. Algemeen werd aangenomen dat we in West-Vlaanderen met Crevits toch wel wat tegengewicht zouden krijgen van CD&V, maar dat blijkt nu al bij al mee te vallen", gaat Brecht verder. "Toen de mensen mij in Ieper of Oostende als relatief onbekende lijsttrekker herkenden, wist ik ook met zekerheid dat we het niet slecht zouden doen. De mensen waren er wel degelijk mee bezig."

"Door de allen tegen één kwamen we bovendien voortdurend in de picture en alle reclame is mooi meegenomen", besluit Brecht.

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!