Brecht Vermeulen (N-VA) reageert na heisa over zijn aanwezigheid op Chinese ambassade

Brecht Vermeulen. © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Heel wat heisa rond de aanwezigheid van prins Laurent op een feest in de Chinese ambassade. In de nasleep raakte bekend dat ook Brecht Vermeulen er aanwezig was. “Ik zie er alvast geen probleem in”, reageert hij nu vanuit zijn vakantiebestemming in Portugal.

“Ik was er ook en was officieel uitgenodigd om de 90ste verjaardag van het Chinese Volksbevrijdingsleger te vieren”, aldus N-VA-parlementslid Brecht Vermeulen. “Er waren zeker 500 genodigden en ik was er in de hoedanigheid van lid van de interparlementaire vriendschapsgroep België-China. Het is natuurlijk iedere keer een correcte afweging maken of je aanwezigheid vereist is op een bepaald evenement maar nu was dat zeker verantwoord.”

“Ik stelde me wel onmiddellijk de vraag wat prins Laurent vooraan op het podium deed in militair uniform. De Chinese gastheren behandelden de prins met veel plichtplegingen en plaatsten hem prominent in beeld. Toen ik vernam dat noch het paleis noch de regering op de hoogte waren van zijn aanwezigheid vroeg ik me ook af waarom de kabinetschef van de prins dit niet kan opvolgen. Het moet toch mogelijk zijn dat de kabinetschef altijd de agenda met uitnodigingen doorneemt met de prins en alle aanvragen doorspeelt naar de politici ?”

(PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier