Brecht Vermeulen en Wouter De Vriendt met parlementaire delegatie naar China

Brecht Vermeulen © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Jos Remaut

Morgen zondag 29 november vertrekt een delegatie van vijf Belgische parlementsleden naar China voor een vijfdaags bezoek. Twee van de vijf zijn West-Vlamingen : Brecht Vermeulen (Roeselare) van N-VA en Wouter De Vriendt (Oostende) van Groen.

Verder maken ook nog federaal volksvertegenwoordiger Stéphane Crusnière (PS) en de senatoren Rik Daems (Open VLD) en Christine Vienne (PS) deel uit van het gezelschap.

Het bezoek komt er in het kader van de bilaterale sectie België-China binnen de Interparlementaire Unie (IPU). De Chinese Communistische Partij heeft deze bilaterale sectie uitgenodigd voor een bezoek aan haar land.

Brecht Vermeulen : “We bezoeken de hoofdstad Beijing en de stad Xi’an. Behalve voor het terracottaleger, is deze stad van 8 miljoen inwoners nauwelijks gekend. Maar het is de bedoeling dat deze geboortestad van president Xi Jinping een metamorfose ondergaat, onder andere met het project One belt, one road. In Xi’an is er ook een vestiging van ‘Johnson & Johnson’ en bevindt zich ook een kleine moslim-gemeenschap.”

Wouter De Vriendt
Wouter De Vriendt© EFOO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier