Bouwmaatschappij De Mandel krijgt ruim half miljoen subsidie voor vernieuwend woonproject

Jos Remaut

Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) kende een subsidie van 521.000 euro toe voor een saneringsproject van een leegstaande hoeve en bijhorende gronden in de Honzebroekstraat in Roeselare.

In de nieuwe grote woonzone met meer dan duizend woningen die in de komende jaren zal worden uitgebouwd op de grens van Roeselare met Hooglede, wil ook de sociale huisvestingsmaatschappij De Mandel een kwalitatief sociaal woonproject realiseren.

Het gaat om de sanering van een leegstaande hoeve aan de Honzebroekstraat 244 in Roeselare en de bijhorende gronden, met een totale oppervlakte van 19.298 m².

Het project bestaat uit 53 woongelegenheden voor diverse doelgroepen, opgedeeld in drie bouwzones. Bouwzones 1 en 2 zullen onmiddellijk kunnen worden aangesneden voor de realisatie van 44 woongelegenheden met ontsluiting via de Honzebroekstraat. In bouwzone 3 zullen op termijn ongeveer negen woongelegenheden worden voorzien.

Minister Schauvliege ondersteunt dit project met een subsidie van 521.000 euro, of 30% van de kostprijs voor de verwerving van de gronden.

Hergebruik van ruimte

Ruimtelijk rendement is een van de klemtonen in het beleid van minister Schauvliege. Ze vindt dat we zuinig moeten omspringen met de schaarse beschikbare ruimte in Vlaanderen. Zij opteert dus liever voor hergebruik van al ingenomen ruimte dan voor de inname van nog open ruimte. “Precies daarom verleen ik subsidies voor de aankoop en sanering van leegstaande en/of verwaarloosde bedrijfsruimten”, aldus Joke Schauvliege. De subsidie bedraagt 30% van de kostprijs voor de verwerving van de leegstaande bedrijfsruimte en 90% van de kostprijs voor de sanering ervan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier