Bonny blijft burgemeester ondanks licht verlies

Redactie KW

Karl Bonny zal ook de volgende zes jaar burgemeester zijn in Ichtegem. CD&V gaat in coalitie met WIT, samen hebben ze dertien zetels.

CD&V verliest in vergelijking met 2006 zo’n drie procent, maar blijft met 27,4 procent en zeven zetels wel de grootste partij. WIT, Werken aan Ieders Toekomst, haalt één procent minder, vertaald in een zetel. Liberaal 2012 van lijsttrekker Lieven Cobbaert verzeilt in de oppostie met zes zetels, samen met N-VA en Sp.a, elk met 2 zetels.

Karl Bonny blijft burgemeester, ondanks het verschil in voorkeurstemmen (1028-1766) met Jan Bekaert, lijsttrekker van WIT. “Er is nooit discussie geweest over de burgemeestersjerp,” ontkracht Bonny de geruchten over hommeles daarover. “Ik heb bewezen dat ik een gemeente kan besturen, niemand heeft dat in twijfel getrokken. Aan de andere kant ben ik niet echt tevreden over mijn persoonlijke score, maar iedereen op onze lijst gaat licht achteruit.”

CD&V en WIT verdelen de schepenposten. Koen Pattyn, Dirk Laleman en Rik Dewanckele vertegenwoordigen CD&V in het schepencollege, bij WIT zijn dat Jan Bekaert, Willy Hosten en Celesta Muylle. De bevoegdheden moeten wel nog worden verdeeld.

WIT krijgt ook de OCMW-voorzitter (Willy Hosten), en de voorzitter van de gemeenteraad (Antoon Calus).

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier