Bommenvrij in Nieuwpoort gedeeltelijk voor kunstacademie

Redactie KW

Een deel van het beschermde Bommenvrij in Nieuwpoort zal gebruikt worden door de kunstacademie. Dat antwoordde schepen Vanden Broucke (CD&V) op een vraag van Matthias Priem (N-VA) tijdens de gemeenteraad van 27 november.

De vernieuwing van de verlichting van het park Zonnebloem op de badplaats riep bij de oppositie vragen op. Volgens Matthias Priem (N-VA) worden de voorgestelde LED-lampen niet meer gefabriceerd, wat burgemeester Crabbe (CD&V) ontkende.

De bespreking fase 2B van de restauratie van het beschermde gebouw Bommenvrij was voor Matthias Priem de gelegenheid om te vragen wat er precies met het gebouw zal gebeuren. Volgens schepen Vanden Broucke (CD&V) blijven de plannen zoals ze enige tijd geleden in de raad besproken werden dezelfde: een deel zal door de kunstacademie gebruikt worden, een ander deel zal als atelier voor (amateur)-kunstenaars ter beschikking staan. Aan Onroerend Erfgoed wordt een subsidie van 60% gevraagd en aan de Provincie 20%. Met de hervorming van de taken voor het provinciebestuur voor ogen stelde Jo Rousseau (SP.A) het stadsbestuur voor niet te lang te wachten met het aanvragen van de provinciale subsidie. (DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier