Blankenberge bergt plannen voor extra wellness en danszaal in nieuw zwembad definitief op

© WK
Redactie KW

Het nieuwe zwembad dat het Blankenbergse stadsbestuur tegen 2020 gerealiseerd wil zien, zal dan toch geen 13 miljoen euro kosten.

Op de gemeenteraad werd dinsdagavond een definitief ontwerp voorgesteld waarin een aantal belangrijke besparingsmaatregelen zijn opgenomen. De plannen voor een extra danszaal en wellness worden opgeborgen, het wedstrijdbad en instructiebad worden allebei een stukje kleiner. Bijgevolg komt er dus ook geen meerprijs van 3 miljoen euro en daarin lijkt het stadsbestuur dan toch mee te gaan in de bedenkingen van oppositie en coalitiepartner N-VA. Die hamerden erop dat de functionaliteit van het nieuwe zwembad voorop moest staan en riepen dat Blankenberge met die meerprijs boven zijn stand zou leven.

Nooit definitief geweest

“Het te bouwen zwembad moet, behalve functioneel, inderdaad ook budgettair verantwoord zijn: er komen de volgende jaren nóg grote projecten op ons af. We moeten onze centen als een goede huisvader beheren“, zegt burgemeester Ivan De Clerck. “Maar het is nu ook wel zo dat het ontwerp met het prijskaartje van 13 miljoen euro naar buiten is gekomen vooraleer we ons huiswerk helemaal af hadden. Al was dat een schitterend voorstel en zouden die supplementaire uitbatingen ook supplementaire inkomsten gegenereerd hebben, die plannen zijn absoluut nooit definitief geweest. We zijn er altijd van uitgegaan dat het zwembad rond de 10 miljoen euro zou kosten”, aldus nog De Clerck.

Zeewater

De gevechtssportenzaal wordt wel nog altijd gerealiseerd en het studiebureau zal ook in beperkte mate rekening houden met eventuele aanpassingen voor de latere aanbouw van een extra sportzaal. In de discussie rond het gebruik van zeewater houdt het stadsbestuur voet bij stuk. “Daarover zijn de meningen ook verdeeld, maar we wijken er zeker niet van af. Het is een exclusiviteit waardoor we uniek zullen zijn en we komen daarmee ook in aanmerking voor subsidies.”

Extra subsidie

De timing zit volgens de burgemeester tot slot nog mee. “De rentevoet staat op dit moment historisch laag en door snel te beslissen, maken we ook nog kans op een extra Europese subsidie van 500.000 euro. We wilden dus niet langer wachten om de knoop door te hakken”, luidt het. De totale bouwkost na de herzieningen, komt afgerond op 10.586.000 euro. De besparingen zullen door het studiebureau wel allemaal nog grondig afgetoetst worden aan de sportregelgeving voor zwem- en waterpolowedstrijden.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier