Bevoegdheden nieuw schepencollege Ieper verdeeld

Redactie KW

Het kartel CD&V/N-VA, dat in Ieper bij de gemeenteraadsverkiezingen de absolute meerderheid behaalde, heeft de schepenbevoegdheden verdeeld. Daarnaast zullen de grote projecten gestuurd worden door het aanduiden van een leidende schepen en leidende ambtenaar. Yves Leterme wordt voorgedragen als gemeenteraadsvoorzitter. Hij wordt later opgevolgd door een mandataris van de N-VA.

Jan Durnez wordt burgemeester en is bevoegd voor Algemeen en overig beleid, Veiligheid, Bestuurszaken en samenwerking. Eerste Schepen Jef Verschoore krijgt het takenpakket IFF , Musea, Toerisme-100 jaar grote oorlog en Gebiedsgerichte inspraak. Jan Delie krijgt Burgerzaken, Leefmilieu en Senioren. Financiën, Patrimonium, Juridische Zaken en Sport zijn dan weer voor schepen Dieter Deltour weggelegd.

Katrien Desomer mag zich ontfermen over Economie, Personeel en Cultuur, Stephaan De Roo wordt bevoegd voor Openbare Werken en Groendienst , Integraal waterbeleid en Land- en Tuinbouw. Dominique Dehaene krijgt Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Mobiliteit, stadsontwikkeling en dorpskernvernieuwing, Omgevingsvergunningen en Wonen. Schepen Eva Ryde krijgt Onderwijs, bibliotheek/archief , Vredestad en ontwikkelingssamenwerking, Jeugd en Gezin, Dierenwelzijn in haar takenpakket. Marijke Cloet krijgt het voorzitterschap van het OCMW en is bevoegd voor het sociaal beleid.

(P.L./A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier