Bestek van nieuw gemeentehuis Staden niét goedgekeurd

Redactie KW

CD&V en Koen Demonie stemden tegen, waardoor er geen meerderheid was om dat bestek goed te keuren. “We hebben niets tegen de bouw van het gemeentehuis”, stelt CD&V-voorman Hans Mommerency. “Maar er is nog geen goedgekeurd budget voor 2016.”

Staden wil zijn nieuwe gemeentehuis en dienstencentrum bouwen op de site van het voormalige rusthuis Home Sint-Jan. “Het totale kostenplaatje daarvan bedraagt 4,85 miljoen euro”, verduidelijkte schepen van patrimonium Bart Vynckier (N-VA) op de gemeenteraad. Maar CD &V kantte zich dus tegen de goedkeuring van het bestek. “Er is nog geen budget en we hebben het hier toch over een belangrijke investering”, zegt Hans Mommerency. “Bovendien zullen er problemen opduiken op het gebied van parkeermogelijkheden en op het gebied van de inplanting van de serviceflats, die in de onmiddellijke nabijheid worden opgetrokken. Er is ook geen garantie dat de Chiromeisjes hun huidige stek op de Sint-Janssite zullen kunnen behouden. Het gaat hier om een plan dat onvoldoende is. Bovendien is de financiële buffer onvoldoende en zouden we beter eerst een spaarpot aanleggen voor de bouw.”

“Ontwerpers Volt Architecten weten ook op financieel vlak waarmee ze bezig zijn”, verzekerde schepen Bart Vynckier, “Als de kost hoger is dan geraamd is, heeft dit ook voor hen financiële implicaties”.

Chiromeisjes kunnen blijven

Volgens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) werd door de meerderheid zelf op het budget bespaard door een ondergrondse parking te schrappen. “En de Chiromeisjes kunnen blijven”, stelt de burgervader, “Bij een eventuele herlocatie zullen we onze verantwoordelijkheid nemen”. (BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier