Bert Schelfhout: “Gemiste kans dat er geen uitdager is voor Gwendolyn Rutten”

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Bert Schelfhout toonde zich recent in enkele opiniestukken kritisch voor de huidige koers van de partij. “De partijen die de afgelopen jaren een echte verkiezing hebben gehouden – SP.A en Groen – gingen erop vooruit in de peilingen, degene die dat niet deden – CD&V en N-VA – boekten geen vooruitgang”, zegt hij.

Bert Schelfhout toonde zich de afgelopen weken al teleurgesteld dat er geen concurrent voor Rutten opstond. Deze week schaarde hij zich nog achter Pieter Cleppe, die uiteindelijk niet in de race stapte om een familieruzie met oom Guy Verhofstadt te vermijden. “Cleppe heeft tot vanmiddag getwijfeld, maar doet het uiteindelijk niet”, zegt Schelfhout.

De voormalige jongerenvoorzitter trekt zelf voor minstens drie maanden naar Zuid-Afrika. “Anders was ik wellicht kandidaat geweest“, zegt hij. “Door de verkiezingen te vervroegen, zijn er mensen die niet kunnen deelnemen. Is dat om strategische redenen? Daar durf ik nu geen uitspraak over doen”, zegt hij.

Ik ben gewoon op zoek naar ambitie in de partij

Toch is volgens Schelfhout de kans groot dat er bij voorzittersverkiezingen later op het jaar meerdere kandidaten zouden zijn opgestaan. “Dan waren de geesten misschien gerijpt. Nu was het heel kort dag.”

“Ik ben gewoon op zoek naar ambitie in de partij”, vervolgt de Deerlijkenaar.””Het lijkt wel alsof we genoegen hebben genomen met die 12 procent van de stemmen en dat is jammer. Gwendolyn heeft zeker bepaalde verdiensten, maar een tegenkandidaat die begeestering zou brengen, dat ware fantastisch geweest”, besluit hij.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier