Bert Maertens trekt N-VA-lijst Izegem, boegbeeld Geert Bourgeois duwt de lijst

Redactie KW

Maandagavond bracht N-VA Izegem opvallend nieuws naar buiten. Niet Geert Bourgeois, sinds zes legislaturen lijsttrekker voor de partij in Izegem, maar youngster Bert Maertens zal de kopman zijn bij de verkiezingen in 2012. Geert Bourgeois zal de lijst duwen.

Geert Bourgeois was bij de verkiezing in 1976 lijsttrekker – toen nog voor de Volksunie – maar zal 36 jaar na datum in 2012 niet meer op kop staan. “Een bewuste keuze. Enerzijds blijf ik – als alles normaal blijft – minstens nog tot medio 2014 Vlaams Minister. Anderzijds hebben we ook jong, politiek talent klaarstaan. Maar mijn engagement in de lokale politiek blijft, ik duw dan ook de lijst. Of ik de droom van het burgemeesterschap opgeef ? Zeg nooit nooit, maar de kans is nu aan de jongeren.”

Dat jong talent heet Bert Maertens, die ook al door Geert Bourgeois in de nationale politiek gepiloteerd werd. Hij is dan ook kamerlid, maar tevens gemeenteraadslid in Izegem. “Vanuit de partij ervaar ik enorm veel vertrouwen. Dat doet me uiteraad deugd. Bedoeling is om met een goed onderbouwd programma de coalitie, die nu al bijna 18 jaar aan de macht is, te breken. We steken niet weg dat er goede realisaties gebeurd zijn, maar er zijn ook veel zaken die beter kunnen,” aldus de lijsttrekker (bijna 30) die half zo oud is als zijn voorganger.

Kurt Himpe zal op de derde plaats van de N-VA-lijst staan. “Verder hebben we ook nog heel wat sterke vrouwen en ook enkele verrassingen op onze lijst, maar dat houden we voor later.”

(WVS)

Lees alles in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Izegem)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier