Bert Maertens (N-VA): "De Vlaming gelooft in ons"

25/05/14 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:55

Bron: Kw

Bert Maertens, eerste opvolger voor het Vlaams Parlement, is trots op wat zijn N-VA gerealiseerd heeft. "Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest", zegt hij.

Bert Maertens (N-VA): "De Vlaming gelooft in ons"

© Bert Maertens met zijn dochtertje aan het stembureau in Izegem. (Foto Frank)

Izegemse burgemeester Bert Maertens is over the moon met de uitslag van N-VA. "Vooraf had ik een gevoel van alles of niets", aldus Bert Maertens. "Ik had wel wat schrik dat de bangmakerij van andere partijen tegenover ons nefast zou werken, maar gelukkig is de kiezer daar niet ingetrapt."

Als eerste opvolger mag Bert Maertens zich klaarmaken voor een zitje in het Vlaams Parlement. "Laat ons stap voor stap gaan", tempert hij. "Eerst zien als N-VA deel kan uitmaken van de Vlaamse regering en dan komt mijn eigen situatie aan de beurt. Ik hoop dat de regeringsvorming snel zal gaan."

De afgelopen uren beleefde Bert Maertens onder hoogspanning. "Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Zelfs niet tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2012", geeft hij toe. "Toen de uitslagen binnenliepen, werd ik echt emotioneel. De Vlaming gelooft in ons programma. En dat doet deugd. Dat vieren we vanavond met een pintje in Schiervelde in Roeselare, waar de West-Vlaamse N-VA'ers samenkomen."

(PVH)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!