Beroepskorporaal in Ingelmunster of Roeselare ?

Redactie KW

Op de gemeenteraad in Ingelmunster was er vooral ongenoegen over de geplande overplaatsing van Serge Bultynck, de enige Ingelmunsterse beroepsbrandweerman.

Dinsdagavond duurde de Ingelmunsterse gemeenteraad maar één uur. In deze tijd werkten de raadsleden veertien punten en drie extra agendapunten af. Er werd gediscussieerd over de Ingelmunsterse beroepsbrandweerman, die wellicht vanaf januari bij de brandweer in Roeselare moet gaan werken. Volgens Filip Blanckaert (CD&V) deed het gemeentebestuur moeite om die beroepsbrandweerman in Ingelmunster te houden. Ook Jan Defreyne en Yves Vercruysse (beide CD&V-oppositie) wisten heel zeker dat de gemeente geen inspanningen had gedaan om de beroepskorporaal in Ingelmunster te houden. “Ik bezit zelfs een mail van de heer Witdouck, waarin duidelijk staat vermeld dat die mogelijkheid er wel was, indien de gemeente daarom had gevraagd.”

Hij somde op waarom het belangrijk is om een beroepsbrandweerman in eigen gemeente te hebben. Burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA & Open VLD) zei dat de zone-chef alle beroepsbrandweermannen en korpsen op gelijke voet wil behandelen. Slechts twee van de 15 deelnemende gemeenten hebben beroepsmensen in dienst, namelijk Roeselare (35) en Ingelmunster (1). “Maar onze brandweerkorporaal zal zeker in Ingelmunster nog onderhoudsdiensten kunnen leveren aan het plaatselijke korps.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier