Benjamin Dalle is nieuwe directeur van CD&V-studiedienst

© BELGA
Redactie KW

Benjamin Dalle wordt vanaf maart 2016 de nieuwe directeur van Ceder, de studiedienst van CD&V.

De geboren Dammenaar volgt er Niko Gobbin op. Benjamin Dalle is momenteel adjunct-kabinetschef van minister van Justitie Koen Geens en heeft, ondanks zijn jeugdige leeftijd (33), al een gevuld palmares opgebouwd op verschillende CD&V-kabinetten.

Vorige week raakte bekend dat Niko Gobbin stopt als Ceder-directeur. Gobbin wordt in de loop van volgend jaar directeur van het AZ Sint-Lucas in Gent. CD&V-voorzitter Wouter Beke laat er geen gras over groeien en heeft maandag op het politiek bestuur van de partij meteen een opvolger naar voor geschoven: Benjamin Dalle.

Dalle, jurist van opleiding, is geen onbekende binnen de partij. Hij werkte onder meer op de kabinetten van Yves Leterme, Jo Vandeurzen en Steven Vanackere. Hij was de rechterhand van de voorzitter tijdens de communautaire onderhandelingen in 2010 en 2011. Als kabinetschef van staatssecretaris Servais Verherstraeten zorgde hij voor de uitwerking van de zesde staatshervorming.

En sinds de vorming van de regering-Michel is hij aan de slag bij minister van Justitie Koen Geens. Hij trok de Kamerlijst in Brussel bij de verkiezingen van 2014, en werd recent verkozen tot voorzitter van de Hoofdstedelijke Afdeling Brussel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier