Beernemse Burger Belangen wordt nieuwe politieke partij in Beernem

Patricia Waerniers, Giovanni Doom en Xavier Stevens lieten een logo maken, dat staat voor een luisterend oor en een warm hart. © Regi
Redactie KW

Beernemse Burger Belangen is een nieuwe burgerbeweging met een luisterend oor voor de stem van Beernemse burgers. Patricia Waerniers (onafhankelijke), Giovanni Doom (PVDA) en Xavier Stevens (ex-SP.A) hebben de handen in elkaar geslagen om samen naar een nieuwe politieke partij door te groeien.

De bouwstenen van Beernemse Burger Belangen bestaan uit een bottom-up werking, een slim bestuur en transparantie. “We willen democratie van onderen uit propageren”, aldus Patricia Waerniers. “Dit is de methode bij uitstek om de burgers kans te geven om het beleid mee uit te stippelen. We willen een brede gedragenheid creëren door bewoners van alle leeftijden, afkomst, geslacht, beroep uit de diverse buurten, wijken van onze gemeente te betrekken en te luisteren naar de behoeften, verzuchtingen, suggesties”

Geen loze woorden

“Slim besturen is een kunst”, valt Giovanni Doom in. “We willen de beschikbare middelen zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten in het belang van de Beernemse burgers. We zien hier wel wat optimalisatiemogelijkheden.” Xavier Stevens wil het simpel en helder houden. “We staan voor duidelijke taal en duidelijkheid. Geen wollige beloften, geen loze woorden. Openheid en transparantie staat in onze aanpak. Alle geïnteresseerde burgers nodigen we uit om met ons te overleggen, inspiratie op te doen en ons op weg te helpen.”

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier