Bart Tommelein één week out wegens vreemde infectie

© BELGA
Redactie KW

Staatssecretaris en gemeenteraadsvoorzitter Bart Tommelein (Open VLD) is minstens één week buiten strijd. Boosdoener is een infectie van de aangezichtszenuw waardoor de linker helft van zijn gezicht verlamd is.

“Vrijdagmorgen stelde ik vast dat er iets mis was toen ik mijn mond spoelde. Mijn linker mondhoek bewoog niet mee en ook op mijn linkeroog was er een probleem”, vertelt Bart Tommelein. Het voelde aan alsof hij verdoofd was en veel mensen zullen gedacht hebben dat Tommelein net terug kwam van een tandartsbezoek. Vrijdag volgde een doktersbezoek en werden meteen scans genomen. Men vreesde aanvankelijk een probleem met de hersenen.

“De onderzoeken tonen aan dat er een ontsteking is van de zevende aangezichtszenuw. Het gaat om de ziekte van Bell waarover zeer weinig geweten is. De gevolgen zijn knap lastig. Mijn lip hangt wat af en ik kan iets moeilijker praten. Mijn oog traant ook. En ik kan ook niet lachen.” De artsen schreven antibiotica en cortisone voor; zekerheid of die middelen helpen is er niet.

Rustig aan

Tommelein wilde zeker de gemeenteraad van vrijdagavond bijwonen en leidde die ook, zonder de raadsleden in te lichten over het voorval. “Van zodra de openbare agenda was afgewerkt ben ik naar huis getrokken. Ik moet van de dokters veel rusten en neem die raad ernstig. Voor deze week zijn al mijn afspraken afgezegd. Zowel in Brussel als in Oostende. Voor de daaropvolgende weken wacht ik af. Het herstel zal minstens drie weken duren.”

Tommelein kijkt vooruit. “Mijn dochter trouwt zaterdag en ik hoop dat ik tegen dan in orde ben. Mijn gezondheid gaat nu voor.”

(efoo/foto efoo)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier