Bart Plasschaert legt eed af als CD&V-schepen in Oostende

Bart Plasschaert legt vrijdag de eed af en wordt vanaf 1 oktober schepen in opvolging van Hilde Veulemans. (Foto HH)
Redactie KW

Bart Plasschaert legt vrijdag op de gemeenteraad de eed af als nieuwe CD&V-schepen in opvolging van Hilde Veulemans.

Plasschaert legt nu al de eed af, maar de schepenwissel gaat pas in op 1 oktober. Hij neemt alle bevoegdheden van Hilde Veulemans over: financiën, cultuur met inbegrip van het voorzitterschap van cultuurcentrum De Grote Post, bibliotheek, erediensten en coördinatie van het Stedenfonds.

Hilde Veulemans neemt met spijt in het hart afscheid van De Grote Post, waar ze veel energie in stopte. “Maar statutair is bepaald dat de schepen van Cultuur voorzitter is van het cultuurcentrum”, zegt CD&V-voorzitter Cyriac Borloo. “We denken ook dat het belangrijk is dat de voorzitter van De Grote Post in het schepencollege zetelt.” Hilde Veulemans blijft wel gemeenteraadslid en behoudt het voorzitterschap van de vzw Kust Erfgoed, een samenwerkingsverband van Oostende, Middelkerke, De Haan en Blankenberge rond erfgoed.

Emotioneel

“Ik ben enorm dankbaar dat de mensen en de partij me de kans gaven om ruim 20 jaar schepen te zijn”, zegt Hilde Veulemans. “Maar ik ben na al die jaren nog altijd even gepassioneerd en gedreven. Het valt me moeilijk de bladzijde om te slaan. Ik ben er wel emotioneel bij. Ik ben wel beschikbaar om in 2018 nog eens op de lijst te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen.” CD&V-voorzitter Borloo voegt eraan toe dat Veulemans ook al gevraagd is om mee te doen aan de volgende verkiezingen.

Bart Plasschaert is 55 jaar en leraar aan het Sint-Andreasinstituut. Hij neemt afscheid als voorzitter van de watersportvereniging Inside/Outside en als gids bij de gidsenkring Lange Nelle. Op school stopt hij als graadcoördinator, maar hij blijft wel zeven uur per week lesgeven. “Ik wil het contact met jongeren behouden en hoop feedback van hen te krijgen”, vertelt hij. “Ik wil proberen om 15- tot 18-jarigen niet alleen naar schoolvoorstellingen, maar ook naar reguliere culturele activiteiten te krijgen.” (HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier