Bart Naeyaert : "Niet bereid om landbouwbedrijven voor de bijl te laten gaan zolang er geen duidelijkheid is vanuit Vlaanderen"

22/01/15 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Bron: Kw

Deze uitspraak liet gedeputeerde Naeyaert (CD&V) optekenen tijdens de provincieraad van donderdag 22 januari, waar Bernard De Cuyper (CD&V) de onrust en schrik vertolkte die leeft bij landbouwers die zich vanuit de Vlaamse administratie plots geconfronteerd zagen met een code 'rood' of 'oranje' wat betreft de stikstofuitstoot naar de omgeving toe.

Het gaat hier vooral om landbouwbedrijven die gelegen zijn in de buurt van natuurgebieden, want het is daar dat de zogenaamde PAS-IHD-regelgeving om draait. Bernard De Cuyper ergerde zich vooral aan het feit dat het Vlaamse schrijven behoorlijk confronterend is naar de landbouwers in kwestie, en dit terwijl het eigenlijk gaat om schattingen en veronderstellingen die onvoldoende zijn onderbouwd. "Maar de gevolgen zijn wel enorm", aldus de Cuyper, "want wie een code rood krijgt, zal zijn bestaande milieuvergunning niet meer kunnen aanpassen of vernieuwen. Oranje bedrijven zullen dit allicht wel nog kunnen, maar zich geconfront...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!