Bart Dochy wil snellere uitbetaling van landbouwschade wateroverlast vorig jaar

05/07/17 om 17:45 - Bijgewerkt om 17:53

Nu hebben we de mond vol over de aanhoudende droogte, maar in juni vorig jaar stonden de boeren in het water op hun verzopen akkers. De wateroverlast van toen werd erkend als ramp, maar er zijn zoveel dossiers dat de uitbetaling flinke vertraging oploopt. Bart Dochy (CD&V) drong er vanmiddag in het Vlaams parlement op aan om een tandje bij te steken.

In de plenaire zitting van vandaag richtte Bart Dochy zich tot minister-president Geert Bourgeois. "Voor 2016 zijn ongeveer zesduizend dossiers ingediend, enkele honderden zijn al uitbetaald. Er wordt hard gewerkt op de dienst Rampenschade, waarvoor dank aan die mensen, zij doen echt hard hun best. Toch stellen we vast dat mensen die zowel in 2016 als in 2017 getroffen zijn, nog een hele tijd zullen moeten wachten op de uitbetaling en dat daar problemen ontstaan: de liquiditeit en rentabiliteit van de bedrijven. Sommigen geraken in financiële problemen. "
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!