Bart Caron veegt provinciebestuur de mantel uit over werken op Hill 60

31/03/15 om 18:07 - Bijgewerkt om 20:06

In het Vlaams Parlement ondervroeg Bart Caron (Groen) minister-president Geert Bourgeois (N-VA) over de schade die door de aannemer werd aangebracht tijdens de aanleg van vlonderpaden op de bekende oorlogssite Hill 60 in Zillebeke. Hij wees vooral het provinciebestuur met de vinger. "We hebben correct gehandeld", reageert gedeputeerde Guido Decorte, "mét akkoord van alle betrokken partijen, óók het Agentschap Onroerend Erfgoed".

"Op Hill 60, een belangrijk en beschermd stuk slagveld van de Eerste Wereldoorlog, werden recent werken uitgevoerd. Het betrof de installatie van een balkenpad op en rond de site", aldus Bart Caron (Groen) vannamiddag in de Commissie Onroerend Erfgoed van het Vlaams Parlement. "Specialisten stellen dat dit brede pad, dat tot een 30cm boven het huidige maaiveld was gepland, niet in verhouding is met het delicate microreliëf van de site. Bij de aanleg van het pad werd een grondwerker met ruspdumpers ingezet om materieel aan te voeren. De impact van die dumpers op de site was verschrikkelijk: een deel van de heuvel is nu verminkt met rupssporen tot 30 centimeter diep. Naar verluidt hebben de medewerkers van het In Flanders Fields museum tijdig aan de alarmbel getrokken, zodat de werken zijn stilgelegd en het hele plankenpad is afgevoerd."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!