Axel Ronse nieuwe voorzitter N-VA Kortrijk

Axel Ronse is de nieuwe voorzitter. (Foto JVGK) © JVGK
Axel Vandenheede

Zondagvoormiddag vonden voorzittersverkiezingen plaats bij N-VA Kortrijk. Axel Ronse won die zoals verwacht.

Axel Ronse is 34 jaar en Vlaams Parlementslid voor N-VA. Hij woont sinds enige tijd in Kortrijk. Hij had zich kandidaat gesteld om voorzitter te worden van de plaatselijke afdeling van zijn partij. Zijn tegenstanders waren Dirk Devoldere uit Kooigem en Caroline Deconinck uit Kortrijk. Haar kandidatuur was eerder opvallend: ze is de echtgenote van Marniek De Bruyne, die enkele maanden geleden samen met Geo Verstichel ontslag nam bij N-VA Kortrijk.

De kersverse N-VA-voorzitter wil de komende 3 jaar verder inzetten op het Plan Nieuw Kortrijk en onderstreept de erg belangrijke rol die N-VA binnen de stadscoalitie speelt. “De manier waarop we samen met onze partners sp.a en Open Vld onze mooie stad vernieuwen en klaarstomen voor de toekomst is uniek in Vlaanderen,” stelt hij. “We hernieuwen de stationsomgeving, Kortrijk Weide wordt heringericht en krijgt een prachtig zwembad, de leegstand in de stad wordt met veel succes aangepakt, we investeren sterk in veiligheid, sport en cultuur, en onze aanpak rond armoedebestrijding wordt alom geprezen.”

Peter Sustronck ondervoorzitter

Er waren ook zeven kandidaten voor de functie van ondervoorzitter. De 57-jarige advocaat Peter Sustronck werd uiteindelijk verkozen. “Samen met het bestuur en mandatarissen wil ik onze partij nog verder uitbouwen en verankeren in Kortrijk.”

Naast Axel en Peter werden nog 15 bestuursleden verkozen: Frank Billiet, Dirk Coopman, Jan Declercq, Philippe Dejaegher, Michel De Wandel, Birgit Dewulf, Filip D’huyvetter, Mieke Dutoit, Anton Florin, Steven Lecluyse, Stijn Parmentier, Trui Steenhoudt, Inés Vandewoestijne, Christian Verdin en Wouter Verreydt. Samen met de mandatarissen vormen zij het nieuwe afdelingsbestuur van N-VA Kortrijk. Dat bestuur krijgt onder meer de taak om de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 voor te bereiden.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier