Atletiekclub Dadizele voert ludieke actie aan gemeentehuis

© JAN STRAGIER
Redactie KW

Een tiental leden van Vrienden Atletiek Dadizele (VAD) hebben gisteravond aan de ingang van het gemeentehuis in Moorslede een ludieke actie gevoerd en nadien de gemeenteraad bijgewoond.

Reden van de opkomst was het gebrek aan water en elektriciteit in de kleedkamers naast het gesloten zwembad in de deelgemeente Dadizele. Voorzitter en stichter Francky Bettens van VAD heeft het hierover deze week in De Weekbode. De leden van zijn atletiekvereniging hadden verschillende pamfletten mee, met daarop onder meer Clubkleuren oranje-zwart, nu helaas meer zwart dan oranje en Gemeente zoekt geld, wij zoeken elektriciteit en water. VAD bestaat al 41 jaar en is met zijn 105 leden al lang vragende partij voor een atletiekpiste in het bedevaartsoord.

Burgemeester Ward Vergote (Visie) vraagt geduld en is op zoek naar grond. Geduld oefenen? Na 41 jaar is ons geduld op, zo stond het op een pamflet. De burgemeester was niet opgezet met de actie. “Petities en acties kan ik niet smaken”, aldus Vergote.

Oppositiepartij Groep a kwam op de gemeenteraad tussen over de situatie van VAD. De gemeenteraad was ruim anderhalf uur bezig toen het toegevoegd agendapunt werd besproken. Gemeenteraadsvoorzitter Johan Parret moest in het publiek de voorzitter van atletiekclub VAD het zwijgen opleggen. De man riep op de achterste rij dat de burgemeester halve waarheden vertelde. Ondertussen is er in de kleedkamers weer elektriciteit, maar geen water. (EDB)

Lees het interview met VAD-voorzitter Francky Bettens in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, van vrijdag 21 oktober 2016.

Meer gemeenteraadsnieuws in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode Roeselare, van vrijdag 28 oktober 2016.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier