Asielcrisis domineert ook gemeenteraadszitting in Nieuwpoort

Redactie KW

In Nieuwpoort was er donderdagavond gemeenteraad. Er stonden 14 punten op de agenda, maar de meeste aandacht ging er naar de asielcrisis.

In een gemoedelijke raadszitting beraadslaagden 14 CD&V-meerderheidsleden en 5 minderheidsleden van SP.A en N-VA over 14 agendapunten. De meeste tijd ging echter naar de bespreking van de asielcrisis.

Hoewel de agenda slechts 14 punten bevatte, was de asielcrisis het grote thema tijdens de raadszitting van donderdagavond. De zitting begon met een chronologische uiteenzetting van waarnemend burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) over de toewijzing van asielzoekers in het Kamp Lombardsijde. “De informatie van Fedasil verliep heel stroef,” zei hij. “Wij werden slechts met mondjesmaat ingelicht.” Na de bespreking van de agenda kregen de raadsleden de mogelijkheid tot het stellen van vragen over dit onderwerp.

Afschaffing veerdienst

Met de budgetwijziging 2015 gingen SP.A en N-VA niet akkoord. “Dat sommige uitgaven driemaal duurder uitvallen dan begroot, is niet ernstig”, merkte Jo Rousseau (SP.A) op. Met vernieuwen van de Franslaan, het herinrichten van het maritiem park (fase 2), het vernieuwen van het jaagpad langs de IJzer en het uitvoeren van wegenis- en rioleringswerken in de Albert I-laan (tussen de Louisweg en de Jozef Cardijnlaan) had niemand problemen.

In het vragenuurtje kwam de gebrekkige communicatie tussen de voetbalploeg KSVN en het stadsbestuur naar voren. De afschaffing van de veerdienst tussen de linker- en de rechteroever van de IJzer kwam weer ten berde.

(DCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier