Arnout De Lille (N-VA Maldegem) laat zich vervangen in gemeenteraad door… pop

Foto Verrassing bij het begin van de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 april in Maldegem. Niet Arnout De Lille (N-VA) zat naast zijn fractieleider Peter Van Hecke maar een pop. In tegenstelling tot wat de heer De Lille had gehoopt werd de brief die de pop vergezelde voor het begin van de raadszitting niet door een van zijn fractie genoten voorgelezen.
Redactie KW

Grote verrassing bij het begin van de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 april in Maldegem. Naast N-VA-fractieleider Peter Van Hecke zat niet zoals gewoonlijk partijgenoot Arnout De Lille, maar een… pop.

Door zich in de gemeenteraad te laten vervangen door een pop wilde Arnout De Lille zo bleek uit zijn begeleidend schrijven uiting geven aan zijn ongenoegen over de manier waarop het schepencollege de oppositie behandelt.

Voor het schepencollege zijn de oppositieleden volgens De Lille niet meer dan poppen waarmee geen rekening moet gehouden worden. Om die stelling te onderstrepen verwees hij naar het afschaffen van de vaste datum (laatste donderdag van de maand) door het schepencollege.

Gebrek aan informatie

Het laattijdig op de hoogte brengen van de oppositieleden, zowel wat betreft de data van gemeenteraadszittingen en commissievergaderingen als de dagorde van de gemeenteraad, het niet betrokken worden bij de opmaak van de masterplannen voor het centrum van Maldegem en Adegem én het gebrek aan informatie zetten kwaad bloed. Door die handelswijze van het schepencollege en door het feit dat de oppositieleden alle info zelf moeten opzoeken, kunnen ze volgens De Lille hun rol in de gemeenteraad niet naar behoren spelen.

(LV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier