Arnou 2 jaar, daarna Vermeulen als burgemeester

Redactie KW

In Zedelgem duurde het tot half twaalf tot CD&V-Nieuw een opvolger voor Hilaire Verhegge kon aanduiden. De beslissing om Patrick Arnou na twee jaar af te lossen door Annick Vermeulen werd door haar aanhang op boegeroep onthaald.

Het resultaat van Annick Vermeulen (3595 stemmen) zorgde voor een nieuwe wending in de strijd om de burgemeestersjerp in Zedelgem. Lijsttrekker Arnold Naessens (2217 stemmen) haakte meteen af, maar daarmee was de zaak nog niet beslecht. Na lange en moeizame onderhandelingen kwam voorzitter Roland Degadt de beslissing bekend maken, maar die werd op boegeroep onthaald. In de nieuwe constructie wordt schepen Patrick Arnou (1626 stemmen) burgemeester voor twee jaar, waarna Annick Vermeulen overneemt. Zelf had de Veldegemse schepen van sport en haar aanhang gehoopt op een ambtstermijn van 6 jaar.

CD&V-Nieuw heeft ook deze keer 18 van de 27 zetels in de wacht gesleept. Nieuwkomer N-VA haalt uit het niks 5 zetels, Sp.a-Groen zakt naar drie, Vlaams Belang houdt nog één zitje over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier