Arne Vandendriessche dan toch geen tegenkandidaat voor Gwendolyn Rutten

Redactie KW

Arne Vandendriessche uit Kortrijk zal zich dan toch geen tegenkandidaat stellen voor Gwendolyn Rutten bij de voorzittersverkiezingen van Open VLD.

Na een recent pittig opiniestuk van zijn hand was het vermoeden gerezen dat de Kortrijkzaan het zou opnemen tegen Rutten bij de liberale voorzittersverkiezingen. Maar na een “hoopvol” gesprek met zijn partijvoorzitster ziet Vandendriessche van een kandidatuur af.

Vandendriessche laat weten dat de scherpe analyse die hij vorige week in een opiniestuk goot, honderden reacties heeft opgeleverd. “Onverwacht waren snel alle formele vereisten voor het kandidatuurschap voor voorzitter ingevuld“, luidt het. Zo bleek Vandendriessche dubbel zoveel afdelingen achter zich te hebben als statutair noodzakelijk. “De rode draad doorheen deze reacties is erg duidelijk: het verlangen om onze basisprincipes terug manifester naar voor te brengen, om terug het marktleiderschap op te eisen.”

Mocht het me enkel voor de airplay te doen zijn, had ik alle tv- en radiovragen de voorbije dagen dankbaar aangenomen

Ondertussen kwam er een gesprek tussen Vandendriessche en Rutten. “We spraken elkaar geruime tijd. Het was een open gesprek, rechttoe rechtaan. Ik moet eerlijk bekennen dat hetgeen ik van haar hoorde, hoopvol was”, zegt Vandendriessche, volgens wie zijn vragen om een inhoudelijk, democratisch debat én het opnieuw uitzetten van de “liberale kapstokken”, “lijken ingevuld te geraken”.

Vandendriessche merkt op dat een kandidatuur bij voorzittersverkiezingen vaak een opstap is naar meer bekendheid. “Maar mocht het me enkel voor de airplay te doen zijn, had ik alle tv- en radiovragen de voorbije dagen dankbaar aangenomen”, verzekert hij. “Naast het feit dat mijn bedrijf voor belangrijke groei-jaren staat, heeft de huidige voorzitter me dan ook overtuigd de juiste persoon te zijn om ons door de komende jaren heen te loodsen. Ikzelf zal als liberale ondernemer en militant de partij blijven steunen en mijn mening geven indien ze daarom vraagt“, besluit Arne Vandendriessche.

(Belga – Foto a-JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier