“Anticampagne tegen Lijst Dedecker in Middelkerke en Oostende”

Redactie KW

Lijst Dedecker klaagt over een anticampagne tegen de partij in Middelkerke en Oostende. In beide badplaatsen werden borden beklad, omver gegooid of weggenomen.

Vorig weekend werd een bord van Jean-Marie Dedecker langs de Duinenweg in Middelkerke beklad. Eerder op de week werd al een bord ontvreemd en werden verschillende borden omver gegooid.

“Ik weiger te geloven dat dit het werk is van andere politieke partijen”, zegt Henk Dierendonck, gemeenteraadslid en kandidaat in Middelkerke. “Dit is eerder het werk van een enkeling of een kleine groep vandalen die er plezier in scheppen andermans eigendom te beschadigen.”

Ook in Oostende verdwenen twee borden, werden enkele borden omgegooid en werd een bord beklad. Oostends lijsttrekker Ignace Vandewalle: “Het valt op dat dezelfde verf gebruikt werd in Oostende en in Middelkerke. Deze vandalenstreken getuigen van het ontbreken van elk respect voor de democratie en zijn waarden. Iedereen heeft het recht het oneens met ons te zijn, maar uit uw onvrede in het stemhokje niet via vandalisme.”

De plakploegen van Oostende en Middelkerke hebben een extra dag moeten inlassen om verdwenen en beschadigde borden te vervangen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier