Anthony Dumarey: "Open VLD scoort sterk in kanton Gistel"

25/05/14 om 19:09 - Bijgewerkt om 19:09

Bron: Kw

Anthony Dumarey, eerste opvolger op de Kamer voor Open VLD, reageert opgetogen met de resultaten van zijn partij in het kanton Gistel.

Anthony Dumarey: "Open VLD scoort sterk in kanton Gistel"

Anthony Dumarey. (Foto LIN) © Laurette Ingelbrecht

"We zetten met 4,4 procent de grootste stijging neer in de regio. Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Samen met Lieven Cobbaert en Romina Vanhooren mogen we terugblikken op een mooie campagne en dat levert een goede score op. De eerste voorkeurstemmen in het kanton Veurne zijn al geteld en daar scoor ik 523 stemmen, Romina ook meer dan 300."

Anthony Dumarey stelt ook dat je niet naast de grote overwinning van N-VA kan kijken, maar wijst er op dat de partij in West-Vlaanderen minder scoort dan in de rest van Vlaanderen. "SP.A doet het bijzonder goed in Oostende en CD&V krijgt in onze regio dan weer klappen. Lijst Dedecker scoort alleen in Middelkerke en dat is daar ten nadele van N-VA", maakt de Open VLD'er de balans op van de andere partijen zijn kiesdistrict.

(LIN)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!