Annie De Pauw (SP.A) vervangt schepen Johan Van Eeghem na plots ontslag

Redactie KW

Annie De Pauw neemt alle bevoegdheden over van Johan Van Eeghem.


Voor Annie De Pauw komt het schepenambt enigszins onverwacht, na het plotse ontslag van Johan Van Eeghem. “Annie zal alle bevoegdheden overnemen van Johan Van Eeghem : Toerisme, Middenstand en Economie, Mobiliteit, Welzijn en Sociale zaken, Senioren, Gelijke kansen, Feesten en Carnaval. Annie is een fervent carnavalist. Ze zet zich dagelijks in voor de patiënten die op consultatie komen bij haar man, dokter Paul De Nys. Thema’s zoals sociale zaken, middenstand, gelijke kansen en senioren liggen haar van nature nauw aan het hart”, zegt SP.A-voorzitter Patrick De Meulenaere.

Rianne van den Hout

De Pauw stond als eerste vrouw tweede op de SP.A-lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en behaalde 578 voorkeurstemmen, waarmee ze haar ‘entree’ in de politiek niet miste. Ze werd fractieleider voor de Blankenbergse SP.A in de gemeenteraad en wordt nu derde schepen voor de stad Blankenberge. Rianne van den Hout doet haar herintrede in de Blankenbergse gemeenteraad. Ze was al gemeenteraadslid tijdens de vorige legislatuur.

Blitzcarrière

Annie De Pauw (SP.A) vervangt schepen Johan Van Eeghem na plots ontslag

Annie De Pauw. (Foto NM)

Annie De Pauw : “Ik ben erg tevreden dat de partij mij zo massaal steunt in deze nieuwe en plotse uitdaging. Mobiliteit zal wat studiewerk vragen, maar met de meeste andere bevoegdheden ben ik vrij vertrouwd. Ook mijn familie steunt mij en mede hierdoor heb ik niet lang getwijfeld om de handschoen op te nemen. Sommigen zullen dit een blitzcarrière noemen, maar in de politiek mag je altijd het onverwachte verwachten. Als je dan op de tweede plaats stond op de lijst, veel kiezers achter je krijgt, dan weet je dat je een kans zoals deze moet nemen.”

(Foto’s JW, NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier