Annelies Carron (Open VLD) stopt als gemeenteraadslid in Roeselare

Annelies Carron verlaat de gemeenteraad. © (Foto SB)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Na tien jaar stopt Annelies Carron (Open VLD) als gemeenteraadslid in Roeselare. Maarten Vinckier volgt haar in september op.

Gemeenteraadslid Annelies Carron verlaat na 10 jaar de politiek. Ze wil zich volop focussen op haar gezin en haar job als psycholoog en psychotherapeut. “Ik heb na lang wikken en wegen (én veel slapeloze nachten) beslist om te stoppen als gemeenteraadslid en bestuurslid voor Open VLD Roeselare”, vertelt Annelies.

“Doorheen de 10 jaar als raadslid lijkt de inhoud van mijn functie, omwille van o.a. decretale wijzigingen, telkens veranderd en ben ik uitgekomen bij een situatie die voor mij onbevredigend is. Ik stapte in de politiek om iets te kunnen betekenen voor anderen, om aan dienstbetoon te doen en een wezenlijk verschil te maken. Wat ik nu vooral lijk te doen is dossiers lezen, persartikels opvolgen, zittingen voorbereiden en vergaderen, vergaderen én nog eens vergaderen! Ik mis het contact met de burger, met de mensen,… Ik mis aanwezigheidspolitiek! Daar ligt mijn passie en daar wil ik naar terug: me engageren in de ouderkring, in mijn straatcomité, in verenigingen, enz.”

“In combinatie met mijn rol als moeder, als partner en als psycholoog is deze situatie niet meer houdbaar. Mijn man en mijn familie hebben me altijd gesteund, maar ik ben niet de persoon om ‘halve werken’ te doen. In 2014 is mijn man samen met zijn broer een eigen zaak begonnen. Het is nu mijn beurt om hem te steunen in zijn carrière.”

Nieuwe uitdaging

“Bovendien ga ik zelf beroepsmatig een nieuwe uitdaging aan. Vanaf 1 september start ik fulltime als psycholoog en casemanager bij het mobiele team langdurige, assertieve zorg van WINGG. WINGG is een acroniem voor het West-Vlaams Integrerend Netwerk Geestelijke Gezondheidszorg voor kinderen, jongeren en hun context. Dit netwerk komt er naar aanleiding van de hervormingen in de geestelijke gezondheidszorg.”

Het was een moeilijke beslissing, maar alles samen genomen heb ik de knoop doorgehakt en mijn hart gevolgd. De voorzitter van de gemeenteraad is reeds op de hoogte en normaal start mijn opvolger, Maarten Vinckier, in september. Ik wil mijn kiezers bedanken voor het vertrouwen en hoop op andere manieren iets voor hen te betekenen! Ze mogen me altijd contacteren.”

(TD)