Annelies Carron krijgt tweede plaats op Open VLD-lijst, Mieke Himpe wordt lijstduwer

Redactie KW

Uittredend gemeenteraadslid Annelies Carron (27) krijgt de tweede plaats op de Roeselaarse Open VLD-lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hiermee wil de partij duidelijk de verjonging in de verf zetten die zich op de hele lijst zal manifesteren.

De grote partijboegbeelden Louis Bril, Geert Messiaen, Francis Werbrouck en Landry Verbeke zijn alle vier geen kandidaat meer voor de komende verkiezingen. “Een generatie die samen begonnen is en nu ook samen afscheid neemt”, aldus oud-schepen Francis Werbrouck. “Tijd nu voor ons om een bladzijde om te draaien. We werken aan een duidelijk verjongde lijst die ook in eenheid campagne zal voeren”.

Ook nummer drie is een jongere : Maarten Vinckier (35), die in 2006 ook al op de lijst stond. Uittredend gemeenteraadslid Mieke Himpe zal de lijst duwen en uittredend OCMW-raadslid Philip Carron, de vader van Annelies, zal opnieuw op de lijst staan. Voorzitter Francis Reynaert (48), die eerder al werd aangeduid als lijsttrekker, durft hopen op het behoud van de vijf zetels die Open VLD nu heeft.

Het belangrijkste verkiezingsthema van Open VLD wordt een beter financieel beleid op maat van een kleine provinciestad, wat wil zeggen : minder dure prestigeprojecten en geen belastingsverhoging voor de burger. Ook het repressieve en dure parkeerbeleid wordt een thema, net als de veiligheid in de stad. (JRE)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode editie Roeselare) van vrijdag 20 april 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier