Anne Dequidt vervangt Jef Germonpré als lijsttrekker voor CD&V Veurne

Anne Dequidt (links) en Lies Dezeure van CD&V Veurne.
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Anne Dequidt werd aangeduid als nieuwe lijsttrekker voor CD&V Veurne.

CD&V Veurne stelt Anne Dequidt voor als eerste vrouwelijke kandidaat-burgemeester. De eerste schepen wordt de lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en moet het duel aangaan met burgemeester Peter Roose (Veurne Plus). “Onze partij kiest voor ervaring én onderstreept zo de realisaties van de afgelopen jaren”, zegt Lies Dezeure, voorzitter van CD&V Veurne.

“Samen met Lies maken we werk van verjonging en vernieuwing en maken we de partij klaar voor de toekomst. Met deze sterke tandem kiest CD&V Veurne resoluut voor de weg vooruit”, reageert Anne Dequidt. In 2012 was ze nog lijstduwer voor de lokale christendemocraten, goed voor 730 stemmen.

CD&V Veurne moest op zoek naar een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen, want Jef Germonpré diende zijn ontslag in. De voormalige schepen stapte meteen ook uit de gemeenteraad. De reden waarom, houdt Jef Germonpré liever voor zichzelf. “Ik wil de partij geen schade toebrengen”, klonk het begin januari. Interne twisten zouden aan de basis liggen, valt in de wandelgangen van de Seylsteen te horen.

(MF)