Anne-Cathérine Cnockaert verhuist en verlaat gemeenteraad Wervik

Redactie KW

Het was voor Anne-Cathérine Cnockaert (42) haar allerlaatste gemeenteraad deze week.

Ze verhuist met haar gezin naar Hollebeke en neemt dus ontslag als gemeenteraadslid. Na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 diende Anne-Cathérine Cnockaert bij de meerderheidspartij N-VA haar ontslag in omdat ze door het partijbestuur niet werd verkozen tot schepen en zetelde ze sedert de nieuwe legislatuur als onafhankelijk raadslid.

Gestart bij Vlaams Blok

Anne-Cathérine Cnockaert is van opleiding juriste. Tien jaar geleden zette ze de stap naar het toenmalig Vlaams Blok. Ze werkte vroeger als juridisch adviseur bij de Kamer voor Handel en Nijverheid en ging nadien aan de slag op de juridische dienst van het Vlaams Blok en nadien Vlaams Belang in Brussel.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond ze op de lijst van het Vlaams Belang op de tweede plaats. Haar partij behaalde toen vier zetels. In de loop van die legislatuur kwam er bij het Vlaams Belang een kink in de kabel en ging Anne-Cathérine samen met Willy Delbecque als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen. Haar echtgenoot Ignace Gorus nam ontslag als voorzitter van de plaatselijke afdeling. In de vorige legislatuur was Cnockaert ook provincieraadslid.

Meerderheid één zetel sterker

Ze stapte over naar N-VA en kreeg met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 de derde plaats. Cnockaert kreeg 486 voorkeurstemmen. Naar aanleiding van haar allerlaatste gemeenteraad vroeg voorzitter van de gemeenteraad Philippe Deleu (N-VA) een applaus voor het afscheidnemend raadslid. “We gaan u herinneren als iemand met een passie voor milieu en dieren”, aldus de voorzitter.

De meerderheid van SP.A-N-VA-Open VLD wordt vanaf de gemeenteraad van juli versterkt met één zetel, want Anne-Cathérine zetelde onafhankelijk. Haar opvolger wordt Angelo Demuynck (36) uit Geluwe. Op de lijst van N-VA stond hij op de vierde plaats.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier